A gyulai vastagkolbász kuláré bélben igazi hagyományőrző mestermunka, mely a magyar füstölt húskészítmények egyik legismertebb és legkedveltebb képviselője. A kuláré bél különlegessége a kolbász karakteres, rusztikus megjelenésében és lassú érlelésében rejlik, amely egyedülálló, mély ízvilágot kölcsönöz a terméknek. A gondosan válogatott sertéshús és szalonna, valamint a kiváló minőségű magyar fűszerek – mint a nemes édes- és csípős paprika, fokhagyma, bors és só – harmonikus elegye biztosítja a kolbász karakteres, füstös-zamatos ízét.
A természetes bükkfával való füstölés és a hosszú, akár több hetes érlelési folyamat során a kolbász különleges állagot és aromát nyer. A vastagabb bél miatt lassabban szikkad, így intenzívebb, testesebb ízek alakulnak ki benne. Kiváló választás hidegtálakhoz, szendvicsekbe, vagy akár önálló borkorcsolyaként is megállja a helyét.
Hagyományos technológiával, mesterséges adalékanyagok nélkül készül. Tárolása hűvös, száraz helyen ajánlott. A gyulai vastagkolbász kuláré bélben nemcsak egy élelmiszer, hanem a magyar gasztronómiai örökség egy szelete.